Az új nemzeti energiastratégia az okos energiára épül, jelentsen ez bármit is

Az új nemzeti energiastratégia a tiszta, okos és megfizethető energia biztosítására épül, kiemelten fontos az energetikai innovációban és gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségek kiaknázása is - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) keddi ülésén, az Országházban. 

A testület az ülésen Kövér László, az Országgyűlés elnöke,  az NFFT elnöke előterjesztésére egyhangúlag elfogadta az idei munkatervet és költségtervezetet, valamint az elmúlt évi tevékenységről szóló beszámolót.     

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ülésen hangsúlyozta: 

a fenntarthatóság szempontjából fontos, hogy gyarapodó nemzetté válhasson a magyar, a fenntartható nemzet kulcsát pedig a család jelenti. 

Ezt támogatja a családpolitika, ugyanakkor nemcsak anyagi ösztönzőkre, hanem a családbarát szemlélet további formálásra is szükség van - mutatott rá. (MTI) 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.