Nézegetem ezt a parkolót egy amerikai egészségügyi központ mellett, és egyszer csak arra leszek figyelmes, hogy...

...napelemből van a tető a kocsik felett:

A Summit Medical Group egy profitorientált egészségügyi vállalkozás az USÁ-ban, négy rendelőintézetet működtetnek New Jersey államban
A Florham Park városában lévő rendelő parkolóját 2016-ban fedték le napelemekkel

Elektromos autót amúgy egy darabot nem láttam a környéken; sőt: a New Yorktól nyugatra eső területen lezavart másfél napos villámlátogatáson a forgalomban összesen egy darab Teslát vettem észre. Állítólag Kalifornia a villanyautók igazi amerikai Mekkája, ha lehet ezt így mondani, a keleti partvidéken még nem igazán kezdték el kiváltani a benzint árammal a népek. Ez a kis parkoló-installáció viszont a cég kommünikéje szerint annyi CO2-emissziót vált évente, amennyit úgy ezer fa lenne képes megkötni évente.

22 ilyen SMA gyártmányú inverter gyűjti össze 2040 darab 300 wattos napelem-tábla energiáját
Egy ilyen beruházás megtérülése jellemzően tíz év alatti, élettartama húsz év feletti

Persze tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországon az egészségügy nem üzlet és hogy a Tízparancsolat alkalmazása eleve szükségtelenné teszi újabb parkolóhelyek létesítését a kórházak mellett, de azért mégis jól néz ki ez a nagy parkoló-naperőmű, nem?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.