Hogyan lehet napelemekkel gokartozni?

A patcai Katica Tanya igen kiváló gyermekes zarándokhely volt már eddig is. A szabadidőpark 13 hektárját nem a klasszikus vidámparkos-körhintás, vattacukros-mikiegeres szellemben rendezték be, hanem a legkülönfélébb, a gyerekeket és felnőtteket estére durván lemozgató programokat találtak ki, mászófal-csarnoktól csúszdaparkon, trambulinok tömkelegén és vízibiciklizésen át tehénfejésig.

Gokartból eddig csak lábbal hajtósuk volt, de most már nappal hajtósuk is van! Épült ugyanis egy 420 méteres pálya, amelyen a 14 lóerős, lítium-akkumulátoros, brit gyártású BizKart elektromos gokartokkal lehet száguldozni. Mivel a cég alapelve, hogy maguk termeljék meg megújulókkal a működéshez szükséges elektromos energiát, a füstmentes gokartokhoz mindjárt új napelem-parkot is telepítettek. A korábbi 99,5 kW-os rendszer mellé egy úgy 40 kW-os napelem-csoport került; ezt a teljesítményt úgy számolták ki, hogy éves szinten a gokartok töltésének teljes energiaigényét megújuló energiával fedezhessék. Hát így lehet napelemmel gokartozni a Katica Tanyán.

BizKart EcoVolt NG+; 3 kWh-s akkumulátor, 10,5 kW csúcsteljesítmény, irányváltó - tehát rükverc is van benne!

A pályán egyszerre 11 gokart is lehet, így sűrű előzéses, izgalmas futamok is összejöhetnek. A köridőket elektronikusan mérik, verseny után e-mailben is elküldik annak, aki kéri. A gokartok végsebessége eléri a 60 km/h-t, de ha rutintalan versenyzők ülnek be autózni, ez leszabályozható.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.