Na, lehet, hogy mégis lesz egy izgalmas elektromos autóverseny?

A Formula-E, szegény, akármit is csinál, mindig csak egy árnyék marad, a visító-üvöltő benzines V-motorok küzdelmének árnyéka. De talán az Extreme-E!

A mekegős nevű új futamsorozatról egyelőre nagyon keveset tudni. A főtámogató és szervező, a német Continental autóipari gigavállalat közleményéből annyi derül ki, hogy valami Dakara Rallye-féle offroad-csatározásról lesz szó, amit egzotikus helyszíneken vívnak majd, verseny-terepjárókkal. A móka 2021-ben indul, 12 csapattal, de az első versenyautók még az idén bemutatkoznak. Egyelőre tényleg csak annyit tudhatunk, ami ebből a videóból kiderül:

Maga az AUTÓ, a lényeg az egész videóban ebben az egy pillanatban látszik:

Van benne egy kis Carmageddon

Meg utána egy másikban:

És mindkettő egyértelműen csak CGI, de ha a végeredmény tényleg valami ilyen carmageddonos, nagykerekű horrorjárgány lesz, egy rajongóra már biztosan számíthat a Conti! Egy meghasonlott, skizofrén helyzetbe került zöld és autóbuzi lélekkel egyaránt megvert rajongóra.

Mert az Extreme-E versenysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, és arra, hogy mennyire fontos lenne tenni ellene. Ami tök szépen hangzik, de nem biztos, hogy túl hiteles dolog eldugott tájakra vinni olyan járműveket (olajat égető repülőkkel, hajókkal, helikopterekkel), amelyek aztán látványosan szórják a sarat-homokot, szaggatják a gyepet-talajt bütykös gumiabroncsaikkal. Amelyeket természetesen a Continental készít majd számukra.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.