Sajnos elsiklottunk felette, tegnap volt a WC világnapja

A WC Világnapját az ázsiai alapítású Toalett Világszervezet 2001-ben rendezte meg először. A céljuk az volt ezzel a kezdeményezéssel, hogy a szennyvízkezelés, a szennyvízelvezetés és a higiénia fontosságára irányítsák a figyelmet.

Az UNICEF és a WHO 2017-ben elkészített közös jelentéséből kiderült, hogy tisztítatlanul, mindenféle kezelés nélkül kerül a természetbe a világon keletkező szennyvizek 80 %-a; hogy a világ népességének 60 %-ának vagy nincs az otthonában WC, vagy nem jut olyan toaletthez, amely biztonságosan vezeti el a keletkező szennyvizet. 

Körülbelül 850 millió ember egyáltalán nem jut WC-hez, tehát a természetben végzi el szükségleteit, valamint, hogy 1,8 milliárd ember olyan vizet fogyaszt, amely nincs megfelelő módon tisztítva! Sajnálatos tény az is, hogy a szennyvízkezelési hiányosságok miatt több százezer ember veszíti életét minden évben. 

Nincs jól ez így! Ne menjen ez így tovább!

A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelt feladatának tekinti azt, hogy zászlós hajója legyen azoknak a kezdeményezésnek, amelyek során a környezettudatosságra, a környezetvédelemre, a vízkincs megóvásának fontosságára és a szennyvízelvezetés kiemelt szükségességére irányul a figyelem! (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.