Élő állatok ezreit, több tonna vadhúst és elefántcsontot foglaltak le

A rendőri együttműködést világszinten koordináló szervezet közleménye szerint a Thunderstorm elnevezésű akcióban rendőrök, vámosok, határügynökségek, környezetvédő, vadvédelmi és erdészeti hatóságok vettek részt. A művelet során mintegy 1400 gyanúsítottat azonosítottak világszerte.

A hatóságok csaknem kétezer tételt foglaltak le több millió dollár értékben, köztük 43 tonna vadhúst - medve, elefánt, krokodil, bálna, zebra -, 1,3 tonna elefántcsontot, 27 ezer hüllőt, csaknem 4 ezer madarat, 48 élő főemlőst, 14 nagymacskát és hét medve, köztük két jegesmedve tetemét. Ezen kívül több tonna faanyagot is elkoboztak.

"A műveletben részt vevő országok a vadvilág - beleértve a növényeket, állatokat és fákat - elleni bűncselekményekre összpontosítottak május folyamán" - mondta Sheldon Jordan, a kanadai Wildlife Enforcement nevű hatóság főigazgatója, "látványosnak" nevezve az akció eredményeit.

Hozzátette, hogy a vadvilágot károsító bűnözés éves forgalma a becslések szerint 115 milliárd dollár, ami azt jelenti, hogy értékét tekintve negyedik a bűncselekmények rangsorában a világon. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.