Párizsban megint para a poros levegő

A légszennyezettség miatt ismét forgalmi korlátozást vezettek be a hatóságok Párizsban és környékén: pénteken csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban, a tömegközlekedés pedig ingyenes.

A szálló por koncentrációja miatt december elején négy napig volt érvényben a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozás, amelyet péntek reggel ismét elrendelt a prefektúra Párizsban és a környező 22 településen.

A hatóságok a fával történő fűtést is megtiltották, mert az is az egyik jelentős forrása a szálló por termelésének.

Kérdés, hogy ki fogja mindezt betartva vacogni, amikor az autósok is magasról tesznek a korlátozásra, a pár napja történt hasonló intézkedésnek sem volt hatása, a gépkocsiforgalom alig 5-10 százalékkal csökkent a megszokotthoz képest, a reggeli órákban pedig a szokásos dugó tapasztalható a város körüli körgyűrűn.

Bekeményít a hatóság

A prefektúra viszont megerősítette, hogy a rendőrök folyamatosan büntetik a korlátozást megszegőket. November 30. és december 10. között 94 ezer gépjárművet ellenőriztek a közutakon, 20 ezer szabályszegést regisztráltak, ezek közül 2433-at a közlekedési korlátozás be nem tartása miatt.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.