Van valami zöld ötleted? Pályázz 3 milláért!

Akár KKV, akár önkormányzat, akár civil-, oktatási- vagy diákszervezet tagja vagy, szólj a többieknek: az Energy Globe pályázatán még december 11-éig pályázhattok egy jól látható összegért, fenntarthatósági és energiahatékonysági projekttel!

Az Energy Globe Award díj 1999-ben egy osztrák mérnök kezdeményezésére indult, elsősorban az energiatakarékossággal, energiahatékonysággal kapcsolatos ötletek, projektek támogatására. Immár 177 országban folyik évről évre a verseny, amihez 2016-ban az E.ON csoport támogatásával Magyarország is csatlakozott. A vállalkozói és az önkormányzati kategória mellett a fiataloknak, és az őket megszólító civil és oktatási szervezeteknek szóló kategóriában is várják a pályaműveket december 11-ig a www.energy-globe.hu oldalon.

A pályázóktól nem komplett megvalósítási tanulmányt, csupán rövid projektleírásokat és néhány azonosítási és hitelesítési adatot várnak a verseny lebonyolítói. A honlapon megtalálhatóak az elbírálás és értékelés szempontjai, illetve a nemzetközi verseny néhány korábbi pályázójának projektleírásai.  

Energiahatékonysági projektjeiekkel kisvállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek pályázhatnak a hárommilliós díjért

Kategóriánként 3-3 pályaművet választ ki a zsűri, a kategória győztesek kiválasztásában azonban a közönség dönt. Érdemes figyelemmel követni a versenyt és véleményt alkotni a pályázatokról, mert nem csak a pályázók nyernek: a szavazók között okos, fenntartható díjak, elektromos kerékpár és smart mobiltelefonok találnak majd gazdára. A vállalkozói és a jövő generációja kategóriában 3-3 millió forintért folyik a küzdelem, míg az önkormányzatok egy fenntarthatósági témájú játszóteret nyerhetnek településüknek.

A bíráló bizottság munkájában részt vesz Ürge-Vorschatz Diána klímakutató, a budapesti Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője, Chikán Attila, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) elnöke, az Alteo Group elnök-vezérigazgatója, Dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese, Salgó István, az ING Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tiszteletbeli elnöke, Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja, valamint Jakupcsek Gabriella tévés műsorvezető, közéleti személyiség. A pályázatok kiértékelésére december folyamán kerül sor, az eredményhirdetés és a közönségszavazás pedig 2017 elejére várható.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.