WHO: tízezrek halnak meg a klímaváltozás miatt

A globális felmelegedés leküzdésére irányuló erőfeszítések fokozását sürgette kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

a halálozások okaként a hőhullámokat és áradásokat, az egyes betegségek előfordulási területének megváltozását, a levegő minőségének romlását, valamint az egyre elégtelenebb élelem-és vízellátást nevezte meg.

"Azt jósolják, hogy az éghajlatváltozás 2030 és 2050 között évente további 25 ezer halálesetet követel majd, mindenekelőtt a malária és a hasmenéses megbetegedések terjedése miatt, illetve az alultápláltság következtében."

Világszerte a legnagyobb környezeti egészségügyi kockázatot a levegőszennyezés jelenti, amelynek következményeiben a WHO tavaly végzett kutatása szerint egyedül 2012-ben 7 millió ember halt meg. Ebből 3,7 millió haláleset a környezetben lévő szmogra, míg 4,3 millió a belső terekben lévő szennyezett levegőre vezethető vissza. -  állt a WHO jelentésben (MTI).

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.