Hillary Clinton kampányában bevetette a zöld kártyát

Ha megválasztják, félmilliárd napelemet telepítenek 2021-ig, 700 százalékos növekedést elérve, és víziója alapján 2027-re minden amerikai otthon megújuló energiaforrásból kapja az elektromos áramot.

Az ipar felpörgetését részben a szövetségi megújulóenergia-adókedvezmények kiterjesztéséével érné el, valamint olyan hangzatos programokkal, mint az államokat ösztönző "Clean Energy Challenge." Ennyi, a teljesség igénye nélkül, a kampányvideót alul, a célokat megfogalmazó négyoldalas PDF dokumentumot itt találjátok.

http://www.youtube.com/watch?v=_ZwguLJVxsM

Elvileg ma, a kampány iowai állomásán kiderülnek egyéb részletek is, de a Vox átfogó írása már tegnap rávilágított, hogy a hiába a hangzatos terv, a klímaváltozás ellen ez nem elég radikális változás.

Az Egyesült Államok szén-dioxid kibocsájtásának 38 százalékát adja "csak" az elektromos áram előállítása, a többit a fűtés, ipar, szállítás teszi ki, ha a kampány kulcskérdése a klímaváltozás, akkor ezekre is megoldást kell kínálnia a demokrata jelöltnek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.