Szerinted szükségünk van az olajra? És ha DiCaprio mondja, hogy nincs, elhiszed?

Leonardo DiCaprio nem csak színész, hanem ENSZ-békekövet is; Ban Ki Mun főtitkár szeptemberben kérte fel, hogy próbálja ismertségét és népszerűségét latba vetni a környezetvédelem érdekében. DiCaprio eddig is elkötelezett volt az ügyben és új hivatalától függetlenül is dolgozik az emberek szemének nyitogatásán - például azzal a dokumentum-sorozattal, melynek harmadik része most került fel a netre. A videóban, melyet a DiCaprio által finanszírozott Tree Media készített és maga a színész narrálja (sőt, pár kocka erejéig biodíszletként meg is jelenik benne), semmi újdonság nem hangzik el, amit a téma iránt érdeklődők ne tudnának a hírekből.

Leonardo DiCaprio egy napelemes vállalkozó mellett

Kész van a napelemre, bioüzemanyagra, szélenergiára alapozott technológia, amivel nyugdíjazhatnánk a hagyományos energetikát. Le tudnánk állni a CO2-emisszióval, ami miatt kis pechhel az egész emberi civilizáció kifújhat, csak nincs kedvünk hozzá - nincs ebben semmi újdonság. Mégis, a film egyszerű, érthető üzenete talán utat talál pár száz/ezer/millió olyan emberhez is, aki még nem akart elgondolkozni azon, hogy miért is égetjük még mindig a szenet, gázt, olajat, amikor már mindent kiválthatnánk megújuló energiahordozókkal:

A technológia kész, az emberiségnek csak ki kéne lökni magát a komfortzónájából az átállás erejéig, amíg késő nem lesz. Vajon összejön a váltás, mielőtt kiirtjuk magunkat?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.