Új elektromosautó-töltők Székesfehérváron

Székesfehérvár és az E.ON viszonylag hosszú ideje partnerek már az elektromos mobilitás fejlesztésében. Az E.ON itt telepítette első saját gyorstöltőjét a helyi E.ON-központ elektromos autóihoz, valamint tavaly óta kis elektromosautó-flottát üzemeltet a város és a cég közösen egy éve: két furgon és két személyautó surron E.ON-matricákba öltöztetve a helyi ügyes-bajos dolgok intézését segítendő.

A korábbi nyilvános töltők mellé most öt új nyilvános gyorstöltő érkezett Fehérvárra. ezek közül négy váltóáramú, 22 kW teljesítmény leadására képes, Mennekes-konnektoros berendezés, az ötödik pedig egy kombinált konnektoros 50 kW-os villámtöltő, amely CHADEMO, COMBO és Mennekes-csatlakozójával gyakorlatilag a gyorstöltésre egyáltalán alkalmas bármilyen elektromos kocsiba képes bezúdítani 20-30 perc alatt 100-120 km megtételére elegendő energiát.

A képen Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (jobbra) nem a jövőből visszaérkezett idősebb önmagával, hanem Jamniczky Zsolttal, az E.ON igazgatóságának egyik tagjával örvend közösen az új villámtöltőnek
50 kW-tal csordogál az energia a Leafbe a városi sportcsarnok mellé telepített töltőn

Az új székesfehérvári töltőket az alábbi címeken találják meg a villanyautósok:

AC töltők (4 db):
Horvát István u. 21. (épület mögött)
Mátyás király krt. 16. sz. (épület mögött)
József Attila u. 7.
Rác utca 5531/56 hrsz.

Villámtöltő:
Alba Regia Sportcsarnok parkolója 

Székesfehérváron az elektromos autókkal ingyenes a parkolás, a füstmentes kocsikkal a belvárosi védett övezetekbe is be lehet hajtani.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.