Hazai földeken készült videó hozza közelebb a világvégét

Szinte minden napra jut egy vészharangot kongató hír. Így élüket vesztik, ahogy azt a 92 éves David  Attenborough állítja, és igaza van. 

Pedig jó, ha szembesülünk a tényekkel, mert még a melengető rekorder meleg novemberben elhisszük, hogy mi kimaradunk. Hogy csak Olaszországot pusztítják el a viharok, csak a franciáknak jut kegyetlen havazás, és a megkergült brazil elnök nyugodtan irthatja az esőerdőket. 

Mi majd jól elleszünk?

Csakhogy a negatív hatások már ott üvöltenek a magyar rögvalóban. Szó szerint a rögökben, mert ez a pokoli ősz szinte lehetetlenné tette a magágy előkészítést az őszi vetés számára. 

Ahol pedig el tudtak vetni, ott a csapadékhiány miatt van ok az aggodalomra. 

Mad Max világa nem a végtelen országúton garázdálkodó motoros hordákkal kezdődik, hanem a barna, halott pusztában álló földművessel, aki tanácstalanul tekint a jövőbe.


"Az Agrárpercek mai műsorában jöjjenek el velünk Szentesre, az Árpád Agrár Zrt.-be, ahol Kovács György vezérigazgató-helyettes mutatja be a minden idők legnagyobb aszálya által sújtott területeket, ahol sem a rozs, sem a repce nem kelt ki. De a talajállapot olyan, hogy még a többi őszi vetést sem tudják elvégezni."

A videót egy Talajmegújító gazdálkodással foglalkozó Facebook oldalon találtuk. Az eredeti bejegyzésben is akad pár érdekes gondolat, mint minden esetben, reménybeli, fenntartható megoldások most is vannak, csak az a kérdés, hogy hányan képesek azt alkalmazni.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.