A műanyag nem csak messzi egzotikus állatokat öl meg

Azon lehet vitatkozni, hogy milyen módszerekkel, mennyire pontosan meghatározható a klímaváltozás mértéke. Azon is, hogy mindebben mekkora szerepe van az emberiségnek.

Azzal viszont lehetetlen, hogy a szeméttel amivel elborítjuk a bolygót, sok élőlényt már közvetlen módon ítélünk kínhalálra. 

Szerencsére néha akad egy-egy amelyik megmenekül, mint ebben az esetben is, de döntő hányadukkal végeznek a plasztikcsapdák.

"Gyanútlanul haladtam a motorcsónakkal, egy kék valami úszott át előttem a csatornán. Visszakanyarodva szembesültem vele, hogy egy őzbak fejének teljes terjedelmével belecsavarodva egy - az osztrák szőlősgazdák által seregélyek ellen a szőlősorokra terített - kék műanyag hálóba gabalyodott. 

Hát mit mondjak... nem volt jó kondiban. A második kép a kibontási művelet közben készült. Ezúttal megúszta." - írta az állat életét megmentő, képeit megosztó Pellinger Attila.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.