Mexikót támadja a bűzös barnaalga

Ökológiai összeomlás veszélye fenyeget az úgynevezett golffű nevű barna alga (Sargassum) elterjedése miatt Quintana Roo állam partjainál. 

 2015 óta megkétszereződött az algák mennyisége a latin-amerikai ország partjainál, a gyors növekedés oka valószínűleg a klímaváltozás és a környezetszennyezés.

A barna algák befolyásolják a víz oxigéntartalmát, növelhetik a víz károsanyag-tartalmát, megváltozik általuk a korallzátonyok ökológiai egyensúlya.

Mivel Quintana Roóban nagy szerepe van a turizmusnak, a kormány is riadót fújt. Az algavész miatt töröltek már nyaralásokat turisták, ami miatt veszélybe kerülhet több munkahely is a régióban - közölte Maria Beristain, a turizmusért felelős szenátusi bizottság tagja.

Az állam kormányzója szerint már 80 millió pezót (1,2 milliárd forintot) invesztáltak abba, hogy megtisztítsák a vizet és a partokat az algától. (MTI)Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.