552 millió műanyag flakonnal lenne kevesebb, ha ilyen sütikkel mosnánk hajat

A szilárd sampon nem mai gyerek, már a nyolcvanas évek végén piacra került, és bár egyre többen használják, azért mégse tarolta le a flakonnal teli polcokat.

Pedig állítólag ugyanolyan, mint a folyékony társa, A szilárd samponok "előre gyártott tenzidet(felületaktív anyagot) tartalmaznak, amit csak összekevernek a többi hozzávalóval, formába öntenek, és néhány napig száradni hagynak (nem úgy, mint a szappanokat, amiket hetekig kell érlelni, hogy használhatók legyenek). A tenzidek gondoskodnak egyrészt a habzásról, másrészt a zsírtalanításról, van belőlük kifejezetten erősen zsírtalanító (mint a sokat kárhoztatott SLS, avagy Sodium Laureth Sulfate), és vannak a bőrhöz barátságosabb, növényi alapú, kicsit kevésbé habzó, viszont szintén hatékony változatok is." - zerowaste.blog.hu

A Lush állt rá ezerrel ezekre a meztelen termékekre, egy samponbogyójuk állításuk szerint akár 80 hajmosásra elég, és igen büszkék arra, hogy 2015 januárja és 2016 januárja között annyi Lush samponkorong talált gazdára világszerte, amennyi 15 890 925 darab műanyag flakon legyártását tette fölöslegessé.

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.