Melyik a legmenőbb zöld projekt? Szavazz és nyerj iPhone X-et!

Február 28-ig 5 kategóriában szavazhat a közönség az E.ON Energy Globe Magyarország versenyen az ország legjobb fenntarthatósági projektjeire. Az energiavilág Oscar-díjaként emlegetett pályázat célja, hogy hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez és nyilvánosságot biztosítson a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági és energiatudatos kezdeményezéseknek. 

A beérkezett több mint 200 pályaműből a Nobel-díjas klímakutató, Ürge- Vorsatz Diána klímakutató által vezetett független szakmai zsűri választotta ki a tíz döntős pályázót, akik közül a közönség szavazhatja meg a kategóriák nyerteseit. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj átfogó nyertese képviseli majd hazánkat a rangos nemzetközi döntőben. 

A döntős projektek részletes leírása és a szavazófelület a www.energy-globe.hu/szavazas oldalon érhető el. Érdemes kattintani, mert a szavazás öröme mellett a voksukat leadók között négy darab iPhone X készüléket is kisorsolnak!  A kategórianyertesek a fenntarthatósághoz, az energiatudatossághoz és az innovációhoz kapcsolódó díjakat vehetnek át a díjátadón, május 7-én Budapesten, a Várkert Bazárban. A verseny fődíja egy Nissan LEAF villanyaautó, melyet az kategóriagyőztesek közül kiválasztott nyertes vihet majd haza. 

Egy látványos projekt a díjra esélyesek közül

A „Vállalkozás” kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózata, illetve a TETT Jövőnkért Egyesület Textilmami mosható pelenkákat népszerűsítő projektje közül választhatnak a szavazók. Az „Önkormányzat” kategóriában a Nagypáli Önkormányzat zöld falufejlesztési programja és a budapesti 12. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat közösségi energia-megtakarítási programja verseng a szavazatokért. Az „Épület” kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvodára, az ország első minősített passzívház óvodájára és a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi munkájára, egy intelligens lakóházra lehet szavazni. 

A „Jövő generációja” kategóriában a Katica Tanya zöldenergiával működő, a gyerekeket környezetettudatosságra nevelő élményközpontra és a Babako Egyesület veszprémi Zöld Diákparlament kezdeményezésére adhatják le voksaikat az érdeklődők. Az „Egyéni kezdeményezés” kategóriában Burgmann Nóra „Zöld Matek” elnevezésű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja, és Békési Anna "Anna in the mirror" című, fenntartható divatról szóló blogja közül választhat a közönség. 

A szavazás részletei, valamint minden további információ elérhető a verseny honlapján: www.energy-globe.hu

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.