Felesleges lett a két állatkerti medve, megölték őket

Szűk hely lehet ez a dán állatkert, mert évről évre felbukkan a hír, hogy öreg állatokat ölnek le csak azért, mert "genetikailag fontosabb egyedeknek kellett a hely".

A 20 és 21 éves állatok már alkalmatlanok voltak a szaporodásra, kifutójuk sem volt már megfelelő számukra, átadásuk más állatkertnek pedig csak elvette volna a helyet genetikailag értékesebb medvék elől - érvelt az aalborgi állatkert, hozzátéve, hogy az elaltatott állatok tetemét egyebek közt kutatási célokra hasznosítják. 

Természetesen jött a netes hozzászóló osztag, akiket felháborított a "hasznavehetetlen" medvék likvidálása, azzal vádolják az állatkertet, hogy hamis prioritásokat követ, és csak a gazdasági hasznot tartja szem előtt. Ízléstelen és barbár cselekedetnek tartják, hogy az öreg medvéket megölték, ahelyett, hogy javítottak volna életkörülményeiken. 

A dániai állatkertek egyes lépései már korábban is heves vitákat váltottak ki. Sokan nehezményezték például 2014-ben, hogy a koppenhágai állatkertben megöltek egy már ugyancsak "haszontalan" zsiráfot, és gyerekek előtt boncolták fel.

* (via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.