Ha ez igaz, akkor hamar eljön a villanyautók globális uralma

Henrik Fisker, a Fisker Karmák atyja tavaly újraindította az elektromos autós startupját. A vállalat olyan szilárdtest aksin dolgozik, aminek energiasűrűsége két és félszerese a lítium-ionosénak, ezzel pedig 800 kilométeres hatótávot jósolnak, ráadásul ítéletnapig tartó töltés helyett pár perces konnektoron lógással. 

"A szilárdtest akkumulátor szilárd állapotú elektródákat és elektrolitot tartalmaz, és hatalmas előnye a közismert lítiumos technológiával szemben, hogy sokkal nagyobb energiasűrűséget képes nyújtani" - villanyautosok.hu

De ebből még 2023 előtt nem lesz semmi, mivel a sorozatgyártáshoz teljesen új eljárásokra, személyzetre és infrastruktúrára lesz szükség. No meg rengeteg pénzre, és még így is lehet, hogy túl drága lesz a termék. 

Mert úgye a hatótáv kérdése már megoldható, a Teslák példája mutatja, és a Fisker Karma is újabb modellekkel készül visszatérni,  2018 januárjában mutatják be a nagyközönségnek az EMotion nevű modellt, ennek gyártása 2019-ben indulhat be, hagyományos, lítium-ion-akkumulátorral, és körülbelül 640 kilométeres hatótávval. Csakhogy mindezt több, mint 30 millió forintos várható vételárért. 


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.