Ilyen lesz az elektromos Mini

A BMW fantasztikus üzleti érzékkel rántotta át a XXI. századba az 1959-től nagyjából változatlan megjelenéssel gyártott kisautót, a MINI-t, miután 2000-ben megvásárolta a márkát. Sikerült megtartani az alapformát, a gokartos vezethetőséget, de valahogy még a brit identitást is, azóta immár három generáción át. Most pedig itt az új feladat: az elektromos mobilitás korszakába is átvezetni a tradícióra, retróhangulatra épülő brand-imidzset.

A jelenlegi szériaautók között van egy konnektorról is tölthető hibrid, a Countryman S E, de az igazi villanyautóra még várni kell. A koncepciómodell, az a dizájntanulmány, amiről majd utcaira butítják a villany-MINI-t viszont már elkészült és szeptemberben a Frankfurti Autószalonon élőben meg is lehet majd nézni. Monitoron meg már most is:

Azt nézd! Az árnyékot! Az árnyékot!
A lámpát! A lámpát!
A spoilert! A spolert!
A kilincset! A kilincset! No meg a felnit: a 19 collos kisautó-felni már önmagában is érdekes, ráadásul a tanulmányautó keréktárcsája műanyagból készült, 3D-nyomtatással

A jobb memóriával rendelkező elektromos autó- vagy MINI-rajongók persze most felsüvölthetnek: de hát volt már elektromos modern MINI korábban is! Valóban, de a 2008-as MINI E modell csupán egy 600 darabos prototípus-széria volt, ezeket a kocsikat tesztelésre gyártották és adták ki különböző válogatott MINI vagy BMW-ügyfeleknek.

Hogy az új koncepciómodellből mikor lesz szériaváltozat, még nem tudni, de hogy lesz, az biztos. A BMW-modellek között már ma is alig van olyan, ami nem kapható konnektoros hibrid változatban, hamarosan jön a tisztán elektromos X3-as is, az iNext-modell; igazából a nagy kérdés inkább az, hogy vajon a negyedik vagy az ötödik generációs új MINI lesz az, amiből már benzines meg dízel verzió nem készül majd.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.