Zöld utat kapott a VW zöld hippibusza

Nálunk hivatalosan nem árulják, de azért létezik és magánimportban csak besettenkedett a magyar utakra is pár példány az első igazi elektromos retroautóból, az 500-as Fiat villanyos változatából. A Volkswagen úgy döntött, követik a Fiat példáját és az I.D. néven fejlesztett új elektromos platformra épített egyik típus biztosan a legendás első VW mikrobusz újraértelmezése lesz. 

Az I.D. Buzz nevű tanulmányautó idén mutatkozott be a világnak a Detroiti Autószalonon. Mivel a világ imádta, a VW úgy döntött, meg is kapja, szériamodellként
Nyilván csak formájában idézi a gyenge, szomjas, lassú ős-Transportert. A tervek szerint a 2022-es kocsi minimum 268 lóerős lesz
Az árakról egyelőre semmit sem tudunk, de az elektromos VW-busz biztosan nem a csóró egyetemisták bulibusza lesz

A Detroitban bemutatott koncepciómodellben két villanymotor is volt, ezek állítólag 369 lóerős összteljesítménnyel hajtják a busz mind a négy kerekét. Úgy hírlik, a szériaváltozatban egyszerűbb technika is lesz, de mivel még ebbe is 268 lóerőt és hatalmas, 83 kWh kapacitású akkut ígér a gyár, a kocsi minden bizonnyal rohadt drága lesz, inkább Tesla-szerű luxus-villanyautó, semmint olyan praktikus, olcsó kisbusz, mint a ma is kapható Nissan E-NV200.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.