Egymillió brit háztartást lát majd el villannyal az új tengeri szélturbina-farm

Zöld utat adott (höhö) a brit kormány annak a beruházásnak, melynek eredményeként minden idők fajlagosan legolcsóbban megvalósított tengeri szélerőmű-parkja épülhet fel Kelet-Anglia, pontosabban Norfolk megye partjainál. Az új telep kábé egymillió háztartást lát majd el tiszta árammal, amikor 2025-ben teljes terjedelmében, a maga 1,2 GW-os kapacitásával elkészül. (Összehasonlításul: Paks 2 GW-ot tud - mondjuk azt mindig, nem csak akkor, ha fúj a szél.)

Egészen pikáns multikulti ízt ad a hírnek, hogy a szélerőműveket a ScottishPower Renewables nevű cég építi - amely viszont a spanyol Iberdrola leányvállalata.

A ScottishPower East Anglia-projektjének látványterveFotó: Chris James/Chris James

Magyarországon 2010 óta nem adtak ki engedélyt új szélerőmű létesítésére, mert csak. Sőt, biztos, ami biztos, egy törvénnyel tavaly gyakorlatilag lehetetlenné is tették, hogy bárkinek megforduljon olyan badarság a fejében, mint új szélturbinát telepíteni. Hülye angolok, angol hülyék.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.