Napenergiára áll át a Gorillaz

Az E.ON és a Gorillaz egy kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiával működő zenestúdió megalapítására szövetkezett. Az E.ON az elmúlt néhány hónap során tervezte meg és helyezte üzembe a stúdiót, erről szól a Gorillaz egyik legújabb, „We got the Power” című dalához közösen készített videoklip. A film készítéséhez kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiát használtak.

A sivatagban játszódó filmben több mint ezer táncoló játék, több száz fényinstalláció, számos világító tintahalakkal teli akvárium, egy szakasz villogó UFO és egy hatalmas, arany szerencsemacska látható – melyeket mind napenergia, illetve ezzel feltöltött akkumulátorok látnak el árammal. A klip nem animációval készült, hanem valóságos, működő kellékek szerepelnek benne, napenergiával feltöltött akkumulátorokkal, a háttérben a Gorillaz zenéjével.

Ez a film készíti elő a terepet a szintén napelemekkel és akkumulátorokkal működő „E.ON Kong Solar Studios” zenestúdió számára, amely az angliai „Demon Dayz” fesztiválon mutatkozik be június 10-én. Ezzel a Gorillaz mindeddig virtuális zenekara kilép a valós világba. Az E.ON napenergia- és akkumulátortechnológiája segítségével a stúdió lehetővé teszi feltörekvő zenészek számára, hogy új számokat készítsenek a Gorillaz-zal, melyek az E.ON központi honlapján  lesznek megtekinthetők. Az E.ON Kong Solar Studio a Gorillaz régóta várt, júniustól novemberig tartó, világ körüli turnéjának számos helyszínén, több koncerten és fesztiválon is ott lesz. Az egyes országok zenészei az E.ON helyi Facebook-oldalain keresztül jelentkezhetnek az E.ON Kong Solar Studióhoz való hozzáférésért.   

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.