Az emberiség megérett a végső pusztulásra: SÖVÉNY, MŰANYAGBÓL!

Észak-Olaszországban találtam ezt a hibátlanra nyírt, egyenletes, tökéletesen takaró sövényt. Egy kórház kerítését borította kívülről, szép, piros levelek keveredtek ízlésesen a zöld alapszínnel:

Szép, tökéletesre nyesett sövény egy Aosta-völgybéli kórház körül
Elegáns zöld, helyenként izgalmas pirossal elegyítve

De nem túl egyenletes, túl hibátlan ez? Hajoljunk csak közelebb!

Nem túl szabályosak a levelek? Nem túl egyenletes a piros részek eloszlása?
Ez annyira igazi, mint a Little shop of horrors űrbéli virága!

És basszus, pont Olaszországban, ahol bármi hatalmasra nő magától, csak győzze nyírni az ember. Vajon mi vitte rá a kórház menedzsmentjét erre a gyalázatra; plasztiknövényekből készíteni ál-sövényt? Ami se szén-dioxidot nem köt meg, se nem párologtat, hogy enyhítse a meleget nyáron, és miután észreveszi a jó ízlésű ember, hogy műanyag, többé nem szépnek, hanem kínosnak látja?

Ezt a förmedvényt se nyírni, se pótolni nem kell, nem kell legalább 2-3 évig várni a teljes takarásra, a telepítési költség pedig az Alibabán hatalmas  választékban elérhető irtózatból négyzetméterenként nem túl durva, úgy 15-20 dollárról indul a kerítésre aggatható változatból. (Van állítható, ál-cserépbe bújtatott verzió is). 

A műanyag sövényre öt év garanciát vállal a gyártó. Hogy utána mi lesz vele? Hát, egy részét nyilván elsodorja a szél, a maradék meg, amikor már nagyon ronda lesz, mert megritkul és megeszi az UV (ami a növényi sövénnyel ugye nemigen fordul elő) vagy egy műanyag-hulladék feldolgozóba kerül - vagy nem.

Műanyag sövény, mediterrán klímán, atyavilág. Ez még lehangolóbb cucc az emberiség kilátásait illetően, mint a vakondriasztó.

Bónusztrekk: a sövény túloldalán, egy építkezést eltakaró kordonon pedig ez a dekoráció volt látható:

Plakátsövény a túloldalon
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.