San Francisco lesz az egyik első város, ahol az autók beszélgetnek a közlekedési lámpákkal

Az Audi tavaly év végén mutatta be az Internet of Things-varázslatra alapuló fejlesztését, azt a kütyüt/szoftvert, mely a közlekedési lámpák váltásait képes megjeleníteni az autóban. Már persze akkor, ha a közlekedési lámpák is képesek jelezni online, hogy mikor terveznek váltani.

A Traffic Technology Services nevű cég pedig, mily szerencse, pont arra jött létre, hogy afféle átjátszóállomásként szolgáljon az autók és a közlekedési lámpák között. San Francisco pedig az egyik első olyan város, ahol ez a két rendszer egymásra találhat, és az Audik időben értesülnek majd arról, mikor is tervez váltani a lámpa. 

Az autonóm, vagyis önvezető autók témája világszerte akkora hype, hogy ez a fogalom elfedi, mennyi borderline fejlesztés kell még ahhoz, hogy a kocsik valóban hatékonyan és gyorsan legyenek képesek önállóan közlekedni az utakon. A lámpaváltásokról való értesülés alapvető fontosságú ahhoz, hogy az autonóm - vagy a sofőrös - autók jó ritmusban, felesleges leállások és gyorsítások nélkül érkezzenek a villanyrendőrhöz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.