Még a Levegő Munkacsoport is a házhoz szállítás mellett kardoskodik

A Levegő Munkacsoport általában radikális ötletekkel, a fosszilis energiára alapozott közlekedés kemény visszaszorítását célzó tervekkel kerül be a hírekbe. 

De a kormány legutóbbi ötlete, a házhoz szállítási szolgáltatások megsarcolása még őket is arra sarkallta, hogy a kisebbik rossz mellett álljanak ki. 

Tömören, a házhoz szállítás jó, boltba autózni sokkal kevésbé. 

Szerintük   környezetvédelmi szempontból előremutató, hogy a magánautós bevásárlás helyett egyre többen a házhoz szállítást választják.

Egy kisteherautóra egyszeri alkalommal gyakran 80-100 vevő számára is raknak fel árut, amit optimalizált útvonaltervezés alapján a lehető legrövidebb útvonalon szállítanak ki. Így gyakorlatilag egy jármű útja helyettesíti a 80-100 személyautó által megtett oda-vissza utat - hívták fel a figyelmet.

A házhoz szállítást nem díjakkal kellene sújtani, hanem inkább elő kellene segíteni, mindenekelőtt rövid használatú rakodóhelyek létesítésével. 

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.