Vaddisznók vették át az uralmat Fukushima környékén

Elárasztották a vaddisznók a fukusimai atomkatasztrófát követően kiürített japán városokat, a hat év után hamarosan visszatérő lakók aggódnak a portyázó csordák miatt.

Akárcsak Csernobilben, a szennyezett japán övezetben is népes vadszaporulat vette birtokba az elnéptelenedett területet. 

A 2011-es katasztrófa után állatok százai érkeztek a környező hegyekből, hogy Namie tengerparti város üres utcáin és elhagyatott hátsó kertjeiben élelem után kutassanak. 

"Nem teljesen világos, kik a város urai, az emberek vagy a vadak. Ha nem szabadulunk meg tőlük és nem vesszük át az irányítást, a helyzet még jobban elvadulhat és lakhatatlanná válhat a város"
- mondta Baba Tamocu, a város polgármestere. 

Március végén Japán feloldja az evakuálási rendeletet az atomreaktortól mindössze 4 kilométerre lévő Namie egyes részeire és három másik városra vonatkozóan.

A közeli Tomioka városban egy 13 fős vadászcsapat lövi ki a vaddisznókat, amelyekről ismert, hogy hajlamosak bizonyos esetekben az emberre támadni. Hetente kétszer harminc ketreccsapdát helyeznek ki, rizsliszttel csalogatva oda a vadakat. 

Namie egykori 21 500 lakosának több mint a fele döntött úgy, hogy nem tér vissza a városba.  (MTI - Euronews)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.