Maffiamódszerrel kapott figyelmeztetést egy erdélyi környezetvédő

Ismeretlenek felgyújtották Hans Hedrich erdélyi környezetvédelmi és emberjogi aktivista Daciáját.

Hans Hedrich 2013-ban jelentést írt a székelyföldi famaffiáról, sepsiszentgyörgyi civilekkel közösen próbálta megakadályozni a Holzindustrie Schweighofer osztrák társaság rétyi üzemének beindítását, amely a civilek szerint többet árt a környék természeti és gazdasági ökoszisztémájának, mint amennyi anyagi hasznot forgat vissza a helyi közösség életébe.

Meggyőződésük, hogy a rétyi üzem jogtalanul szerezte meg a beindulásához szükséges engedélyeket, amelyeket a Neuer Weg Egyesület - melynek Hedrich az alelnöki tisztségét tölti be - bírósági úton igyekszik megsemmisíttetni.

A vandalizmus oka ismeretlen, az aktivista szerint megtörténhet, hogy személyes motivációja lehetett a tettesnek (régebbi konfliktus szomszédokkal), vagy közvetlenül Hans Hedrich környezetvédelmi tevékenysége váltotta ki.  

A Dacia márkájú gépkocsiban mintegy ezer eurós kár keletkezett, mivel nemcsak az abroncsok és a karosszéria, hanem a motor egyes elemei és a benzinvezeték is súlyosan megrongálódott. Jelenleg egy autószerelő műhelyben mérik fel a károkat. Ha a sajátom lenne, miután működőképes állapotba kerül, így kiégetten járkálnék vele, figyelemfelkeltésként - közölte a Neuer Weg Egyesület alelnöke.  (MTI - Facebook)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.