Elektromos autót kapott a Terminátor

Az elektromos mobilitás és a klasszikus autóbuzéria összeegyeztethetőségére hívja fel a figyelmet a Kreisel Electric akciója. Ez a kis cég ugyanis elektromos autót épített a világ egyik legrégebb óta gyártott és legkockaalakúbb autólegendájából, a G-osztályos Mercedesből és ezt a kocsit nekiajándékozta Arnold Schwarzeneggernek, aki régóta nagy rajongója a terepjáró Merciknek és Unimogoknak.

Igazi osztrák sztori: Arnold Schwarzenegger ugye osztrák, a Kreisel Electric nevű cég is osztrák, a G-Mercit pedig időtlen idők óta a Magna-Steyr graz-i (Ausztria) gyárában szerelik össze.  Az elektromos luxusterepjáró a gyártó szerint 490 lóerős, hatótávolsága a 80 kWh-s akkumulátorral kb. 300 km, de csak akkor, ha a vezető nem nagyon erőlteti az 5,6 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulást és nem gyakran használja ki a borzalmas légellenállású bódéval a 183 km/h végsebesség lehetőségét sem.

G-modell, T800-as modell és a Kreisel stábja
Szivarozó gyilkológép az elektromos Mercedesben

Az elektromos G-modellből nem lesz sorozatgyártású autó, csak ez az egy példány készült belőle a T800-as modellnek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.