Túlcsomagolási rekord a Tic-Tactól

Eddig azt hittem, túlzásba vitt csomagolásban az olyan, még falatnyinak is alig nevezhető picike csokikockák a bajnokok, mint a Mini Milkák vagy a Kit Kat Miniature-ök.

Egyenként csomagolt icipici csokik összecsomagolva zacskóba, dobozba: szemétgyártás felsőfokon

De nem. A Tic-Tacból nemrég egy repülőtéren találtunk olyan kiszerelést, ami új szintre emeli az indokolatlan hulladékgyártást. Ez a Tic-Tac Mini Box, egy csomó szilárd plasztikdoboz egy nagy szilárd plasztikdobozban:

Egyszerűen nem volt pofánk megvenni, pedig le kellett volna mérnünk, mennyivel több szemétre való műanyagot veszünk ezzel a kiszereléssel, mint édességet

Egy szem Tic-Tac a maga elhíresült kevesebb mint két kalóriájával fél grammnál is könnyebb és szinte teljes egészében (97,5%) tiszta cukorból van. A nyolcasával műanyagdobozkákba zárt kiszereléssel (3,9 g/egység) ez azt jelenti, hogy még az ötgrammos, kávé mellé adott kristálycukornál is sikerült kisebb egyedi csomagolásban megoldania a cukor árusítását egy vállalatnak.

Gratulálunk a Ferrerónak ehhez a piaci teljesítményhez! És részvétünk az emberiségnek az irgalmatlan járulékos hulladékgyártásért a cukor mellé :-(

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.