Az Audi is beszáll az elektromos Forma 1-be

Na jó, rögtön kettőt is csúsztattam a címben, ugyanis egyrészt a Formula E nem az elektromos autók F1-e, hanem egy elektromos formula-autók (vagyis nem átalakított szériaautók, hanem kifejezetten egy szabálykönyv szerint konstruált versenyautók) számára kiírt bajnokság. Másrészt pedig a 2014-ben indult kupasorozatban támogatóként eddig is jelen volt az Audi, csak most bejelentették, hogy hivatalos gyári csapatot is indítani akarnak.

A 2016/17-es Abt-Schaeffler Formula E versenyautó

Az Audi az október 9-én, Hong Kongban rajtoló 2016/2017-es szezonban erőteljesebben jelen lesz az általa eddig is támogatott Abt-Schaeffler csapat munkájában, a 2017/2018-as évadot viszont már teljes mellszélességgel tolt gyári csapatként kezdik meg a tervek szerint.

De a hír lényege még csak most jön.

A közlemény kapcsán az Audi megjegyezte, hogy nagyon fontosnak látják a részvételt ebben a vadiúj technikai sportágban, hiszen terveik, előrejelezéseik szerint 2025-ben már minden negyedik eladott Audi személyautó elektromos autó lesz. Nem hibrid, teljesen elektromos, és igen, 25 százalék. Ez 9 (kilenc) év még, és az autóipar egyik legprofibb szereplőjét hallottuk jósolni - még mi se mertünk volna ilyen nagy számot mondani. (A hivatalos közlemény itt található - időnként ránézek most szerkesztés közben is, mert még mindig nem akarok hinni a szememnek.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.