Tesla-város épül Ausztráliában

Steril környezetben, giccses égbolt alatt sétafikáló boldog lakókkal kampányoló ügyféltoborzó lakópark-reklámplakátból láttunk már eleget, de a Melbourne egyik külső kerületében épülő YarraBend egyvalamiben nagyon is különleges.

Az építők valamennyi ház tetejére napelemeket terveznek szerelni és minden lakáshoz tartozik majd egy-egy Powerwall, az amerikai Tesla által gyártott fali akkumulátor. Az új lakónegyedet maga a kivitelező is Tesla Town-nak nevezi:

A YarraBend az épülő lakópark földrajzi elnevezése, de ennél sokkal izgibb a másik név, amin emlegetik: ez lesz a világ első Tesla Town-ja

Az pedig már csak természetes, hogy a lakónegyedben mindenhol ezerrel hasít majd a wifi, a lakók a kivitelező cég saját mobilappján szervezhetik majd az életüket, a kajarendeléstől (természetesen a helyi gazdaságot élénkítendő kizárólag helyi éttermekből) a jármű-megosztásig, hogy a környezettudatos yarrabendi polgár mindig telekocsival utazhasson be a belvárosba, ha valami dolga akad. Elektromos telekocsival, persze, hiszen az épülő lakóparkban eleve számolnak azzal, hogy mindenki ilyennel jár, így minden elképzelhető helyre terveztek töltőoszlopokat is.

Az épülő lakópark egyik fő ügyfélszerző üzenete a környezetet minél kevésbé terhelő nagyvárosi élet lehetősége

A kivitelező weboldalán a toborzás még folyik, a Tesla Town első lakói 2017 végén költözhetnek be áramszünet-mentes otthonaikba.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.