Fotópályázat szép napelemekről: még lehet nevezni!

Félidő után vagyunk a Verde "A napelemnek is van romantikája!" című fotópályázatával, amelynek lényege: küldj fényképet olyan napelem-installációról, ami csöppet sem ronda, sőt! És nyerj velük jópofa napelemes nyereményeket!

Német gazdaság und erőmű, zwei in einem

Kaptunk is képeket gazdagon, de ezeket még nem mutatjuk meg, nehogy úgy járjanak, mint Freddy a túljátszott Pioneer-rel. Nem, majd a pályázat végén, május 31. után meg lehet nézni a tíz legszebb képet egyben, és lehet majd szavazni is a legszebbre. Addig be kell érnetek a mi képeinkkel. Például ezzel, amit Olaszországban lőttünk nemrég:

Elegáns villa Torino elővárosában, a harmóniát meg nem bontó napelem-blokkal. Vegyük észre a ravaszul a tetőcserép színére mázolt parabola-antennát!

Vagy ezzel a hegyi villára telepített installációval:

Kis lak a nagy hegy tövében. Milyen cuki! És hajoljunk csak közelebb!
Nem érzem, hogy megbontaná a vadon rejtekében megbúvó házikó romantikáját a napelem

Még mindig Olaszország, egy stadion, fúj, ütök a számra; fedett sportlétesítmény:

Furcsa képződmények az olasz kisváros sportcentruma felett
Na jó, van egy kis esélye, hogy ez meleg vizet csináló napkollektor, de akkor is érdekes látvány a Nap járását követő szerkezet

Ez pedig már a német táj, München mellett valahol. Repcetábla (ebből a növényből ízletes biodízel is készül), piros vonat és napelem szinte hektárszámra:

Német idill biodízel-alapanyaggal, közösségi közlekedéssel és napelemekkel

Nem messze a repceföldtől egy tanya, agyon-napelemezett fészerrel és egyéb melléképületekkel:

A százéves csűrön se mutat rosszul a napsütésből áramot csináló boszorkányos szerkezet

Ez pedig az a kép, amelyért saját magunknak adnánk a fődíjat, ha mi is részt vehetnénk a sorsoláson: egy német önkéntes tűzoltóegylet épülete:

Miközben a tüzet lesi, áramot is termel ez a tűzoltóbázis. És még egy madarat is elrejtettünk a képen

A pályázati kiírás fő szabályai itt olvashatók, a hivatalos játékszabályzat innen tölthető le, az ajándékokat pedig az enHome, az ELMŰ napelem-telepítéssel (is) foglalkozó üzletága biztosítja. Várjuk a további képeket (bármilyen formátumban, weben jól megmutatható méretben, 1000-2000 px szélességben) magyar vagy nem magyar, de mindenképp látványos és hangulatos fotovoltaikus installációkról a zoldcucc kukac gmail.com címre május 31-ig!