Papírtakarékosság magyar módra: csinálja más!

Kiváló történetet küldött be egy barátunk a környezet védelméről és a magyar hivatali valóság sajátos viszonyáról. Nem is húznám túl a felvezetést, Gáboré a szó:

"E-mailt írtam az FKF-nek, hogy mikor lehet végre beszerezni az új típusú zöldhulladék-gyűjtő zsákokat, mert már szeretnék füvet nyírni. (Persze ez is érdekes, hogy idéntől csak az új típusú zsákokat viszik el, amelyek környezetbarátak, de még nem lehet kapni, a régiben pedig már nem viszik el.) Csodálatos formában érkezett a válasz. Kaptam egy e-mailt, amelyhez mellékelték a választ, az e-mail utóirata pedig az, hogy "Kérjük, ne nyomtasson feleslegesen! FKF Nonprofit Zrt. - Felelősséggel környezetünkért!". Majd a melléklet egy SCAN... nevű pdf. Az e-mailben feltett kérdésre írt választ tehát kinyomtatták, hogy aláírhassa az ügyfélszolgálati ügyintéző és az osztályvezető, majd beszkennelték."

És íme, a bizonyíték, az email és a kinyomtatott, visszaszkennelt, csatolmányként elküldött levél, amelyet, hogy még tökéletesebb legyen a sztori, sikerült éppen csak hogy, de két oldalra tördelni:

Az email, aminek levéltörzsében simán elfért volna öt sorban a kért tájékoztatás, de nem, mellékletként ment vele a kinyomtatott-visszaszkennelt válasz.
Kiemelve a lényeg: víz és bor
Az első oldal, tök jól látszik az árulkodó fájlnéven túl is a dőlt, torzult szövegen és persze a pecséten, vonalkódos iktatókódon, hogy ki volt nyomtatva
A második oldal - az aláírásokat, neveket eltüntettük (kinyomtattuk, letakartuk fehér fecnivel őket és visszaszkenneltük, természetesen :-)

Hát ennyit ér nálunk a környezetvédelem, ha állami szerv csinálja. Apropó: a MÁV papírtakarékos jegyét láttátok már?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.