Végre itt a kulacs, ami sosem fogy ki

Ötlet+napelem+pára=kifogyhatatlan kulacs

A környezettudatos megoldásokkal foglalkozó Fontus cég gondol azokra a túrázókra, akik nem a zoknijukból csavart verejtékkel enyhítenék szomjukat, és víztisztítóval sem szürcsölik szívesen a pocsolyalét. 


Az általuk kiötlött butykos napelemes kondenzátorral ivóvízzé alakítja a párát, és akár egész napra elegendő ivóvizet biztosít.

A kondenzációs technológiával működő, önmagát újratöltő kulacs a levegőben lévő párát alakítja át vízzé napelemek segítségével. A kulacs felső része hűtő funkciót lát el, mely ösztönzi a páralecsapódást. Ahogy a levegő áthalad a kulacs felső részén, lelassul a légáramlás sebessége, amely lehetővé teszi a vízmolekulák kicsapódását. A párából kinyert víz pedig az üvegbe kerül, amíg meg nem telik a kulacs.

Az osztrák cégnek nem ez az első dobása a témában, kerékpárokra már terveztek hasonló víztermelő kulacsot, az ötletre akkor is rápörgött a net, de ez a high-tech kütyü sem került piacra még. 

A levegőből veszi ki a vizet.

(alternativenergia.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.