Környezetbarát jófejség a varsói reptér vécéjében

Átszálltam Varsóban, a Chopin Repülőtéren, és természetesen beugrottam a mosdóba is, hiszen a turista nem akkor pisil, amikor kell neki, hanem amikor tud. Miután megmostam a kezem, ahogy Anyukám mondta, odaléptem a papírtörlő-tartóhoz, ahol is ez a felirat fogadott:

Mentsd meg az őserdőt, törölközz a Napba!

Bár alapból eléggé gyűlölöm a meleg levegős kézszárítókat, ennek a kedves felkérésnek (Kedves Utasok, segítsetek védeni a környezetet, lécci használjátok a kézszárítót. Napenergiával működnek!) nem lehet nemet mondani.

Jó, mondjuk azért sem lehetett, mert a papírtörlő-tartó üres volt, de akkor is: ha lett is volna benne papírkendő, egy ilyen üzenet után akkor is a géphez fordultam volna. Pláne, hogy az a gép volt a másik sarokban, ami az egyetlen valóban hatékony és gyors kézszárító, a Dyson Airblade, ami érintés nélkül, gyorsan lehúzza pengeszerű élbe koncentrált légsugarával a vízcseppeket a kézről.

Dyson Airblade, az egyetlen valóban működő kézszárító

(Egyébként a varsói reptérről még annyit, hogy ez a zeneszerzősítés valami kákáeurópai mánia lehet: a korábbi, szintén földrajzi Okecie Reptérről 2001-ben nevezték át Chopinre a légikikötőt, bár azt nem tudni, ott is olyan diktatórikus módszerrel-e, mint Liszt Ferihegy esetében.) 

Hát ti, kedves olvasók, mit mondtok: papír, vagy kézszárító?


Papírtörlő vagy kézszárító?
Papírtörlő, mindig
Kézszárító, mindig
Kézszárító, de csak ha Airblade
Pont hogy az Airblade-et utálom és a finomabb szárítókat szeretem
Quiz Maker
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.