Habpartivá durvult a környezetszennyezés Indiában

Az indiai Bengaluru (korábbi nevén Bengalor) városa pár éve már megfutotta tiszteletkörét a neten. A kisgömböc módjára dagadó, tízmilliós nagyváros nyerte a jövő designvárosainak versenyét Sao Paulo, Peking és Moszkva előtt. 

A térség fejlődése mesés sztori, megkapta az "indiai Szilíciumvölgy" plecsnit, nehézipari, csúcstechnológiai központ, az egymillió indiai informatikus körülbelül 30%-a itt dolgozik.

Most viszont nem ezért dobta fel a lájkhullám a várost. Más drámai ok vezet kattintó kezeket a megosztás gomb felé. A környezetszennyezés.

Annyira látványos méregpartit hoztak össze, ami keveseknek sikerül. A várost környéki híres tavak rendkívül szennyezettek, partjaikon a bűz szinte elviselhetetlen, eső esetén pedig indul a toxikus habparti.

Okozója a vízbe nagy mennyiségben kerülő, kezeletlen szennyvíz (A Los Angeles Times szerint napi 490 millió liter) és vegyi anyag, főleg ammónia és foszfor. Érintésre égő érzést, viszketést okoz, és a szél miatt kapnak belőle bőven a környéken élők.

Az anyag ráadásul gyúlékony, olaj, és egyéb éghető anyag nyomait mutattak ki benne, így fest, amikor valaki csikket pöcint a habra.

(via indiatimes.com)