Budaörsön megnyílt a banyatankos-fonott kosaras Mekka, az első csomagolásmentes bolt

Download

Nincs papírdobozba, és műanyag zacskóba csomagolt 435 grammos kiszerelés. Nincs lefóliázott, kiporciózott, éppen kevesebb, mint kellene adag, hogy kettőt vegyél. A Nopack visszakanyarodik a gyökerekhez, és egy vonzó marketinggel körített szatócsbolttal otthont ad a fonott kosaras vásárlóknak.

A motiváció természetesen őszinte: Magyarországon egy ember évente átlagosan 100 kilogramm csomagolóanyagot dob a szemétbe, és 200 kilogramm élelmiszer-hulladékot termel. A Nopack csapata ezen szeretne változtatni, és ezért hozták létre a boltot, ahol vásárló mindig annyit vihet haza, amennyire valóban szüksége van. Ehhez magával hozott vagy itt vásárolt tárolóedényeket, különböző méretű üvegeket, kosarakat használhat.

Mi a kínálat? Minden akad, amiért a bioboltos körökben új célpont lehet a Nopack (zöldségek, gyümölcsök, magvak, aszalványok, fűszerek, fűszernövények, természetes kozmetikumok, mézek és házi lekvárok, egészséges tésztafélék, teljes kiőrlésű péktermékek, fair trade kávék és teák, környezetbarát tároló edények kaphatók.)

A bolt ötletgazdája szólt arról is, hogy franchise rendszert szeretnének létrehozni, eddig 42 érdeklődő jelentkezett, s érkeztek megkeresések Ausztriából, Romániából és Szlovákiából is.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.