Egy amerikai pár rájött, hogy autó nélkül is van élet

Kurt és Kati Denverben élnek, és ahogy a helyi háztartások 88 százaléka, ők is a legszabadabb módon közlekedtek eddig, autóval. Viszont rájöttek, hogy van élet az autózáson túl, és minden hétköznapi kihívás teljesíthető, csak némi szervezés kell hozzá.

Meg egy olyan város, ahol megfelelő a tömegközlekedés, még nem verték szét az Uber-t, és az autóbérlés is elérhető opció.

Kurt blogba gyűjtött élményei közé rejtette a tuti tippet azoknak, akik épp most gondolkodnak az autótlan léten, de nem mertek eddig belevágni.

"Ha ezen gondolkodsz, ne kezd azokkal a ritka utakkal, amelyek elképzelhetetlenek autó nélkül. Helyette az évi közlekedést rendezd piramisba, aminek alapját a leggyakoribb útvonalak képezzék. Ezeket cseréld le először és szép lassan haéadj felfelé, a heti, havi túrák irányába.

A csúcsra vélhetően a hosszú utak, nyaralás, családlátogatás, költözés kerülnek, ezekre tökéletes megoldás az autóbérlés. Mi havonta egy hétvégére simán tudunk bérelni, és még így is bőven spórolunk a saját kocsihoz viszonyítva." - írja blogjában denveri Kurt.

Nálunk picit más az infrastruktúra, és felvetődik a kérdés, hogy hol, hogyan lehet ezt kényelmesen, az agyvérzés veszélye nélkül megoldani, főleg ha két-három poronty is lóg az ember nyakán.

kép: Kurt Woock/Streetsblog

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.