Áder János: Magyarországot sújtja leginkább a klímaváltozás Európában

A köztársasági elnök a Németvölgyi Gondozási Központban látogatott, ahol nyugdíjasokkal beszélgetett a klímaváltozás hatásairól. Itt elhangzott szavai alapján újra sújt a balsors. Áder János kiemelte, hogy egyre gyakrabban látni a televízióban természeti katasztrófákat, melyek Magyarországot sem kerülik el, és a Kárpát-medencében élők sokkal gyorsabban, sokkal intenzívebben, sokkal nagyobb mértékben érezhetik a klímaváltozás hatásait.

Magyarország vízkészlete "isteni adottság", amivel jól kell sáfárkodni, amire vigyázni kell. Szerinte a magyar ivóvíz előbb-utóbb exporttermékké fog válni. Az államfő kijelentette: Magyarország joggal lehet büszke a környezetvédelemmel kapcsolatos teljesítményére, hiszen az elmúlt 25 évben a szén-dioxid-kibocsátást 39 százalékkal csökkentette, az energiafelhasználást 20 százalékkal, miközben a magyar GDP 31 százalékkal nőtt.

Az államfő kijelentette: Magyarország joggal lehet büszke a környezetvédelemmel kapcsolatos teljesítményére, hiszen az elmúlt 25 évben a szén-dioxid-kibocsátást 39 százalékkal csökkentette, az energiafelhasználást 20 százalékkal, miközben a magyar GDP 31 százalékkal nőtt. Ezt viszonylag kevés ország tudja elmondani magáról a világon - fűzte hozzá.

(MTI)