Jó vagy sem, az emberek megőrülnek a Tesla fali akksijáért

Alig telt el pár nap, hogy a Tesla bejelentette az otthoni felhasználásra szánt energiatároló megoldását, máris özönleni kezdtek a megrendelések a céghez. De ekkora sikerre valószínűleg ők sem számítottak.

Elon Musk elárulta, hogy eddig 38000 ügyfél rendelését rögzítettek a kisebb teljesítményű Powerwall egységekre vonatkozóan, és 2500 foglalás történt a céges felhasználóknak tervezett nagyobb akkupakkból.

A Tesla vezérigazgatója tehát hátradőlhet, már most úgy tűnik, hogy a még átadás előtt álló nevadai gigagyáruk teljes kapacitása kihasznált lesz a következő években, az őrület pedig várhatóan fokozódik, ahogy nő a várakozási idő.

Aki most rendel, annak 2016 közepééig várnia kell a napelemek gyűjtötte energiát éjszaka spájzoló "hiányzó láncszemre".

Várható volt, hogy a naphívők lerohanják az online rendelő felületet, de a Bloomberg által saccolt, számszerűsített bevétellel együtt érdemes egyáltalán foglalkozni a hírrel.

Az Elon Musk által közölt pontatlan információkra építő légből kapott matekjukkal (minden Powerwall megrendelőre 1,5-2 akkumulátort számolnak, 3,250 dolláros átlagáron, a céges Powerpack 2500 megrendelését pedig tízzel szorozták fel) már 800 millió dolláros bevételt jósolnak az akkumulátor üzletágnak.

Viszont a gigagyár még nincs kész, és ezek nem aláírt szerződések, csupán előrendelések, ha a kiszállítás nem kezdődik meg időben, többen visszaléphetnek az üzlettől.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.