A dobozos víz lehetne olcsó reklámfogás, de nem az

A parasztvakítást érzékelő detektorok kilengenek, ha csak a címet olvassuk. Dobozban jobb a víz? Ugyan, mitől lenne környezetkímélőbb?

Egyszerű a válasz, a jó öreg, tejnél bevált TetraPak újragondolt változata sokkal zöldebb megoldás, mint a műanyag palackozás.

Nem csak azért, mert 76 százalékban újrahasznosított papírból készült, de logisztikai szempontból is gazdaságosabb. Ugyanis a palackokkal szemben sokkal helytakarékosabbak: egy raklapra 35 ezer darab fér lapított állapotban, amelyeket csak a töltés után veszik fel végleges formájukat.

tumblr_nja37kBobv1s9aai1o1_540

Az egy kamionnal leszállított csomagolóanyag 26 kamiont tölt meg a vízzel teli dobozokkal. Tovább növeli a helykihasználtságot, hogy a tégla alakú dobozok jobban illeszkednek egymáshoz, mint a henger alakú palackok. A gyártáshoz felhasznált fa ellenőrzött, környezetvédőket nyugtató plecsnikkel rendelkező erdőkből származik, és igazi nyugtató biztosítékként a profit tíz százalékát kiirtott erdőségek újratelepítésére fordítják majd.

Jó lenne örökre elfelejteni a PET palackokat (A cég alelnöke Jeremy Adams szerint a PET-palack a fejlett világ leginkább tolerált természetszennyező hulladéka, csak az Egyesült Államokba több mint 1 milliárdot adnak el belőle), de még a legjobban tervezett életvitel mellett is akad pillanat, amikor szükségünk van egy-egy előre csomagolt ivóvíz adagra. A dobozos víz megfelel a célnak ilyen esetben, ráadásul a minimál, fekete-fehér dizájn annyira beütött a tumblr blogokon önmegvalósító rétegnek, hogy ezernyi képet töltöttek már fel a csodás csomagolásról.

Például ilyet:

tumblr_n6o9q7TZuJ1qegotfo1_1280

via zöldtrend.hu

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.