Karácsonyi díszkivilágítás - lézerrel

Lassan, de biztosan halad az átállás az energiazabáló, bár bazi egyszerű és olcsó izzólámpákról a modernebb, sokkal takarékosabb és tartósabb LED-es fényforrásokra. A lakásvilágítás terén nem sok dolgot vár az ember egy LED-es pilácstól: adjon jó erős fényt, kellemes legyen a színhőmérséklete, lehetőleg be lehessen csavarni a régi csillárba és ne kerüljön egy vagyonba, viszont ne fogyasszon sokat.

lazerlajt2

Ha azonban ünnepi - karácsonyi - díszkivilágításról van szó, nem a takarékosság igénye gerjeszti elsősorban a fogyasztói igényeket, csak örvendetes mellékkörülmény, hogy az új dekorációs világítástechnika takarékosabb, mint a régi. Hagyományos izzósort az eresz alá, kerti fenyőfára már a magyar áruházakban se nagyon lehet kapni, mindent kiszorított a LED - és a hideg- vagy melegfehér diódasor csak a kezdete a forradalomnak. Az megvan, hogy már füzér se kell, ha tele akarja valaki fénypöttyözni a házat? Elég egy háromwattos lézerágyú, hála a kínai iparnak és a nyugati világ csillapíthatatlan gagyiéhségének,:

Az Alibabán nagyobb tételben 10-15 dollárért kínálják a kis lézeres karácsonyi hangulatmestert. Mi itt a Verdén nem vagyunk annyira méregzöldek, hogy zsigerből utáljuk a dekorvilágítást, mert eltévednek tőle a madarak, felesleges árampocsékolás, és karácsonykor is inkább gyertyafénynél fosszuk a kukoricát, mert az az igazi. Sőt, még örülünk is az új kütyünek, mert sokkal kevesebb szemét lesz belőle az élettartama végén. Viszont annyit hadd kérjünk, hogy ha beszarik a kínai fénycsoda, akár lézeres, akár LED-es, akár izzós, ne a kukába tessenek dobni, hanem elektronikai szelektív hulladékként egy megfelelő gyűjtőbe, ahonnan majd újra feldolgozhatja az ipar a nehezen kibányászott ritka fémeket! Köszönjük a Föld nevében.

A karácsonyi világító házdekoráció szerinted:
Mindenképp gusztustalan
Egy sima egyszínű fényfüzér rendben van
Színes is lehet, és hadd villogjon
A lézershow az igazi

Poll Maker