Végre egy hatásos fegyver a rezsidémon ellen

A rezsidémon szinte minden magyar háztartás körül ott ólálkodik, de szerencsére akad fegyver, amivel elűzhetjük. Nem, nincs szó központilag elrendelt rezsiüldözésről, a leghatásosabb mód sokkal egyszerűbb: profi szigetelés.

tumblr_n1eu09oxWU1sg3akro1_500

A rezsidémon-űzés helytelen módszerének népművészeti ábrázolása (l6i.tumblr.com)

Megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltatott minderről a Knauf Insulation által elvégzett kísérlet. Egy szigetelt és egy szigeteletlen házat összehasonlítva az derült ki, hogy egy szezon alatt hőszigeteléssel 46% fűtési célú gázt, mintegy 114 ezer forintot lehet megspórolni.

Mindkét ingatlanban egyedi mérőórákat telepített, s 6 hónapon keresztül mérték a fűtési energiafogyasztás közötti különbségeket. Az eredményeket bárki nyomon tudta követni az erre a célra létrehozott www.nalamszigetelnek.hu weboldalon.

03

Idén télen azonban a másodikként leszigetelt családi ház lakói sem félnek már a gázszámlákkal riogató rezsidémontól, a cég számukra is elvégezte a szigetelést, így az ingatlan a G-F energiatakarékossági osztályból az A besorolásba ugrott.

Magyarországon viszont egyes számítások szerint 800 ezer ember él energiaszegénységben, azaz energiaszámláik kifizetése után a hivatalos szegénységi küszöb alá esnek.

"Ha a felhasznált hőszigetelő anyagok árát összehasonlítjuk a gázfogyasztás csökkenésből adódó megtakarítással, megállapíthatjuk, hogy a hőszigetelés anyagköltsége 12 éven belül megtérül. Az ásványgyapot szigetelés élettartama 50 év. Tehát a fennmaradó kb. 38 évben már közvetlenül a pénztárcánknak dolgozik a jól kivitelezett hőszigetelés”. - mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation ügyvezető igazgatója.

Tehát szigetelni kell, de okosan, ha jövőre már Németországban, Angliában akarjuk megkeresni a betevőt, akkor felesleges belevágni.

(nyitókép - sailorripley.tumblr.com)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.