Nem árulja el a Tesco, miért drágább náluk a nagyobb kiszerelésű cucc

A minapi felfedezésem arról, hogy a kereskedelem fura logikája szerint a kisebb kiszerelésű, drágább anyagba töltött holmi is lehet olcsóbb, mint az elvileg gazdaságosabban csomagolt egységben ugyanaz a cucc, újabb kutatásokra sarkallt. Ezúttal a Tesco vegyiáru-polcán kerestem és találtam furcsaságokat egy vásárlás során. Tekintsük át a mosogatógép-tabletták és az öblítők árazásának varázslatos világát elmosódott, mobilos képekben:

Spórolni akarunk és nem akarunk feleslegesen szemetet venni? Naná, hogy reflexből a nagyobb kiszerelést választjuk
27,76 forint egy tabletta a 72 darabos kiszerelésben
36,63 forint egy bogyó, 30%-kal drágább a GAZDASÁGOS nagyobb, 110 darabos csomagban
És nem csak egy márkával igaz ez a fura anomália. 51,18 forint egy darab ízletes citromos Finish, ha 84-et veszünk egy dobozban
De csak 35,70 forint egy tabletta a savanykás Finishből, ha 56 darabos dobozban kérjük
Öblítsük le valamivel a tablettákat! Ha literes flakonban veszünk Silant, 689 forint az egységár
Kétliteres flakonban több mint harmadával olcsóbb, 419,50 forint egy liter. Hát akkor háromliteresben biztos még olcsóbb!
De nem, de nem. A legnagyobb kiszerelésben már 580 forint egy liter a pihepuha lágyságból

Természetesen megkérdeztük a környezettudatosságára oly büszke áruházlánc sajtóosztályát, hogyan lehetségesek ezek a józan ésszel nehezen megérthető anomáliák. Kérdésünkre tíz nap alatt nem sikerült választ kapni, így marad az egyetlen logikus magyarázat: bizonyára a gyíkemberek nem elégedettek a chemtrail-csíkok pusztításának hatékonyságával és ezzel az ördögien ravasz módszerrel akarják szemétbe fullasztani az emberiséget.

Mindenesetre, kedves zöldlelkű olvasó, figyeld az egységárat is, ha vásárolsz, és szeretnéd kevésbé terhelni a környezetet fajlagosan kisebb tömegű csomagolóanyaggal. Ha nem is vagy olyan hülye, hogy többet fizess a kevesebbért, de legalább szakadjon meg a szíved, amikor mégis a kisebb dobozban, flakonban viszed haza ugyanazt a vacakot!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.