Már az energiatakarékos szellőztetésnek is van szakboltja

2010-ben hozott egy döntést az EU, miszerint 2019-től kezdve minden új középület, 2021-től kezdve pedig minden új épület energiafelhasználása közel nulla kell, hogy legyen. Számos egyéb technikai tényező mellett nagyon fontos szempont lesz a friss levegő biztosítása, hiszen ezek a modern épületek csak hővisszanyerős gépi szellőzéssel  válnak az emberek számára hosszú távon élhetővé.

Ezt az uniós irányelvet igyekszik kihasználni a Lindab, ez a svéd érdekeltségű építőipari vállalat, Magyarországon is. A cég neve sokaknak nem ismeretlen, forgalmaznak például fém tetőborítást is a köznépnek, leginkább azonban nagyvállalatok és autógyárak szellőzőrendszerének kialakításában voltak érdekeltek az elmúlt években. A cég biatorbágyi telephelye most tovább bővült, október elsején új légtechnika szaküzletet nyitottak.

A Szakmai Nyílt Nap (erre hívták meg a Verdét is) keretében megszólalt Rickard Lindqvist, az orosz, a kelet-európai és a török régióért felelős Lindab AB Regionális igazgatója, aki örül a beruházásnak - külön kiemelte, a magyar értékesítési szakemberekre nem csak országos, de regionális szinten is fokozottan számítanak.

Majd jött Mikó András, a Lindab Kft. üzletágvezetője, tőle megtudhattuk, ki is az új vevőkör. Szívesen látnák partnerként az iskolákat és tornatermeiket, az üzlet- és vendéglátó-helyiségek kivitelezésével foglalkozó kisebb cégeket, de akár magánszemélyeket is, családi házak esetén. Az új üzletben lehetőség van szaktanácsadást is kérni, hiszen a nyitvatartási idő alatt szakmérnökök állnak a vevők rendelkezésére.

Beszélt még Takács János, a Svéd Kereskedelmi Kamara elnöke, természetesen nagyon boldog és büszke, miként a biai polgármester, Tarján István is. Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal megbízottja kihasználta a lehetőséget, hogy egy kicsit Több Tiszteletet vívjon ki a magyaroknak. Arról beszélt,miként csökken a munkanélküliségi ráta egész Pest megyében, egész Magyarországon, sőt, Európában nálunk a legjobban, és utalt  arra is, hogy a Lindab bővítéséhez hasonló akciók az új, egyszerűsített engedélyeztetési rendszernek köszönhetően 100 nap leforgása alatt megvalósulhatnak, szemben a fejlődő Németországgal, ahol ez legalább 200-220 nap. Na ugorgyunk.

A jelenlegi szaküzlet megnyitása egy pilotprojekt, melynek sikere esetén az elkövetkezendő 3-5 évben országos szinten további négy hasonló bolt megnyitását is tervezi a cég. Debrecen lehet a következő pont, ahol szellőzéstechnikai szaküzletben tájékozódhatnak beruházás előtt az építkező cégek, polgárok.

Miután mindenki elmondta a magáét, és megtekintettük az üzlethelyiséget, körbenéztünk az üzemben is. Szorgos kezek dolgoznak félautomata gépekkel, vágják, formázzák, illesztik a lemezeket egymáshoz. Kicsit zajos, de elég menő, ahogy egy gép lézerrel megvágja, egy másik meg feltekercseli az acéllemezt.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.