Elkészült a környezetszennyezés trónja

Na jó, nem trón, csak egy háromlábú hokedli, visszataszító műanyagmasszából öntve. Ennek ellenére legalább annyira erőteljes üzenetet hordoz, mint plafonig érő, aranyban úszó (vagy kardokból kovácsolt) társai:

chair2

Pár lelkes művész alkotása ez a "tengerszék", amit egy halászhajó fedélzetén készítettek, kizárólag a hálókba akadó műanyaghulladék felhasználásával. A folyamatról díjesőt érő rövidfilmet rendezett Juriaan Booij a Swine Studio közreműködésével.

A következő 3 perc 21 másodperc 2. helyezett lett a rövidfilmek között Cannes-ban, valamint Booij elhozta a fiatal rendezőknek járó különdíjat is. A szakma tehát értékelte a témát szokatlan szemszögből tálaló projektet, ami végre egyszerűen érthető üzenetté alakította az átlagember számára kissé megfoghatatlan, tengerben lebegő hatalmas műanyagszigetek problémakörét.

Mert sok helyen olvashatjuk, hogy négyzetkilométerenként átlagban 46 ezer plasztikdarab borítja az óceánokat, de mégis hatásosabb ha egy halász napi műanyagfogásából készített hokedlivel szembesülünk.

Akiben feltámadt a barkácsösztön, és az árokpart tisztítása után saját lucaszéket öntene, az erre találja a folyamat leírását.